Sunday, March 25, 2007

Ugens bedste oplevelse - nu med kaffe!

For mange år siden havde Ekstrabladet en forside, hvor billedet forestillede en søndagsgudstjeneste i et stort kirkerum med nogle få ældre mennesker på bænkene. Overskriften lød:

"Her har 9 mennesker ugens bedste oplevelse"

Ironien var jo til at tage og føle på.

For mig er søndagens gudstjeneste ugens højdepunkt. Jeg har været præst i snart 28 år, de seneste 19 her i Strandby. Jeg holder meget af byen og menigheden. Der foregår ugen igennem mange forskellige ting i kirken - men søndag er noget særligt.

Før-Påske-Gudstjeneste.

I dag fejrede vi den årlige børnegudstjeneste, som afslutter mini-konfirmanderne, der hos os hedder Klub-3. Vi har bare en 3. klasse på Strandby skole i år, og kun 4 - 5 af børnene hører til i vores kirke. Alligevel havde vi en fin gudstjeneste med god opbakning fra menigheden.

Efter sange, salmer, bøn og fortælling om påsken gik alle børn og voksne rundt og besøgte de fire stationer: Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag. Uden for kirken stod æslet Benjamin, venligst udlånt af Farm Fun. Kirkedøren var pyntet med palmegrene, man kunne drikke saft, og smage brød børnene havde bagt, hænge bønner og tegninger ved korset, og se ind i den tomme grav hvor ligklæderne lå pænt lagt sammen, og spise påskeæg og tage en påskelilje med sig hjem - for "Der skal slet ingen blomster på graven, Jesus, du stod op, og du bor blandt os".

Efter gudstjenesten var der kirkekaffe. Det er nyt. Vi plejer kun at drikke kirkekaffe, når vi skal træffe beslutninger eller fejre et eller andet. Nogen har taget initiativ til, at det skal være hver søndag. Og det er et hit! Nu skal vi have fundet ud af, hvordan vi får folk til at gå hjem igen!

No comments: