Monday, December 10, 2007

Hvidklædt med lys i hår!

Så har vi sunget julen ind. I går, 2. søndag i advent, åbnede gudstjenesten med Lucia-piger i alle størrelser - den ene sødere end den anden. Egentlig er Lucia jo en helgen fra Sicilien, dræbt under kejser Diokletians forfølgelser af de kristne (284 - 305). En af legenderne om hende fortæller, at hun tog sine øjne ud og forærede dem til en ung mand, der var forelsket i netop hendes smukke øjne og ville giftes med hende. Lucia ville ikke giftes men leve som jomfru for Herren. Hun blev senere dræbt, fordi hun nægtede at gifte sig.
Heldigvis er det knapt så dramatisk at være Luci-pige i dag - selvom det stadig kræver en del! Også Børnekoret og Pigekoret sang. Drengekoret - kendt under navnet "Wesley Chapel Singers", sang bl.a. Ave Maria og gospelkoret "Chosen" sang Halleluja, så folk faktisk rejste sig - (tak Bente!) Ud over det sang vi alle sammen jule-salmer, nye og gamle. Det tager sin tid - men det er jo også det vi har - tid. Advents-tid!

1 comment:

Anne Thompson said...

Det er så dejligt det med at synge julen ind! På søndag går det løs i Vejle - jeg ved ikke hvordan vi får plads til alle dem, der har meldt deres ankomst. Men faktisk tror jeg også det er noget af charmen - at sidde tæt pakket og mærke højtiden nærme sig!