Friday, April 25, 2008

Kirken i arbejdstøjet





Jørgen er i Dallas, Texas som den ene af to danske delegater til United Methodist Church generalkonference. Den anden er Susanne Thaarup, vores lokale lægleder og en god ven. De er sammen med 998 andre metodister fra hele verden - halvdelen er præster og den anden halvdel er lægfolk (læs "ikke-ordinerede") På dette link kan man se sidste nyt:




Da jeg gik ind for at se, hvad de har lavet i dag fandt jeg et lille videoklip fra lægfolkets adresse. Og dér bliver der efter knapt et minut fokuseret på to af de delegerede: Susanne og Jørgen :-) Det var lidt hyggeligt at se dem. De har så travlt. Arbejder fra 8 morgen til 23 aften i den lovgivende forsamling. Alt foregår meget demokratisk, og det er virkelig spændende at være med.

Jeg var selv delegat i 1988. Af store ting som blev vedtaget dengang kan nævnes dokumentet "Vor Teologiske Opgave", at lægfolk har sæde i Rådet for Ordineret Tjeneste, og at vi nu har to egentlige præsteordner; ældste og diakoner. Desuden vedtog vi at sætte African University i gang og en ny udgave af Hymnal, den amerikanske salmebog blev også antaget.

No comments: