Tuesday, August 12, 2008

12. august 1956

I dag d. 12. august er det min dåbsdag. Og min farmor, Catrine Thaarup Nybergs fødselsdag. Hun blev født i 1884, for 124 år siden i Svendborg, hvor hun også blev døbt, sandsynligvis af sin far, pastor Christian Johan Martin Thaarup, en af landets første metodistpræster. Jeg blev døbt i 1956.
Jeg blev båret til dåben af min mor, Solveig, som rakte mig over alteringen til min far Fletcher, der døbte mig: Charlotte Thaarup Nyberg. På billedet er de glade forældre med deres førstefødte. Vi var en meget lykkelig lille familie. De første år boede vi i præsteboligen ved siden af kirken i Danmarksgade i Holstebro. Ikke langt derfra boede min mormor og morfar. Vi havde hunden Plim, som er omtalt i et tidligere indlæg på bloggen.
Året efter flyttede vi til Hjørring, hvor min søster Birgitte blev født efter to år, og så gik rejsen videre til Bornholm - en fantastisk ø at vokse op på!
Nå, tilbage til d. 12. august. I 1990 faldt datoen igen på en søndag, og da valgte vi at få vores 2 måneder gamle datter Maria døbt. Det var igen min far som døbte. Det har gået på skift mellem de to bedstefædre: Min far døbte Johannes (på Jørgens fødselsdag), Jørgens far døbte Thomas (på farmor Emmas fødselsdag) og så kom Maria.
En anden om end noget anderledes begivenhed er også et minde værd på denne dato i vores familie. Den 12. august i 2001 hentede vi "Frue", min ruhårede gravhund, hjem fra kennelen!
Posted by Picasa

3 comments:

Stine Barselsfeber said...

Hvor længe måtte I vente med at døbe jeres børn, for at få det ti lat falde sammen med fødselsdage i familien? Eller er det bare et sjovt sammentræf?

-Stine
stinestanker.wordpress.com

Tro Håb og Kærlighed said...

Det er faktisk bare et sjovt sammentræf. Vi er alle fire døbt 2 - 2 1/2 måned gamle. Der har vi så valgt den søndag, hvor familien i forvejen havde en mærkedag. Jeg synes, det er fint at kunne huske sin dåbsdag, også når man er døbt som spæd og ikke har nogen egentlig erindring om begivenheden.

Stine Barselsfeber said...

Ja, jeg kan da godt forestille mig, at der er en hjælp til hukommelsen at have en anden mærkedag oveni dåbsdagen, når ens eneste minde om den er - ja - datoen. Selv har jeg ikke svært ved at huske hverken datoen eller dagen, men jeg var også 16 år :-)