Tuesday, January 13, 2009

Du er en perle!

I Søndermarkskirken http://www.soendermarkskirken.dk/ i Viborg har de denne fantastiske døbefont. Selve fadet er, som man ser, en kæmpe muslingeskal. Det er slet ikke til at lade være med at røre ved den bløde perlemor inde i skallen. Udenpå er den ru, og muslingen er anbragt på et solidt metal-stativ. Den leder tanken hen på livet som en pilgrimsvandring, hvor "slægt skal følge slægters gang," og hvor tonen fra Himlen i sjælens glade pilgrimssang aldrig forstummer.
Men tanken falder også på det faktum, at hvert menneske er som en udsøgt perle og uendeligt dyrebart for Gud.
I loftet hænger mange kuttere. De giver en fornemmelsen af, at man ser dem nedefra i havet og sollysets flimren. Vi befinder os jo i Viborg, inde midt i Jylland, så kuttere er nok ikke det første, jeg ville finde på at udsmykke et kirkerum med. Men tanken er, at vi alle, som kutterne, er på vej mod solopgangen - mod Lyset, som kommer til os - Jesus. Han skal, som Zakarias siger det i sin lovsang: "lyse for dem, der sidder i mørke og i dødens skygge, og lede vore fødder ind på fredens vej."
Hvad jeg foretager mig der i kirken? Jeg har den glæde at være med til at forberede Danske Kirkedage 2010 i Viborg i Kristihimmelfartsdagene - det er d. 13. - 16. maj. Skriv det i kalenderen med det samme.
Posted by Picasa

2 comments:

David Kvebæk said...

Så vakker døpefont! Men er modellen
Perlemuslingen (Mother-of-pearl, Pinctada maxima) I perlemuslingen dannes det ekte perler ved at partikler som har trengt seg inn mellom skallene innkapsles i perlemor.
Eller en kjempemusling (Giant Pacific Clam, Tridacna sp)
Dette er den største muslingen som finnes, og den kan bli hele 1,2 meter lang og veie mer enn 225 kilo! Den lager ikke perler så vidt jeg vet.
Hvilken talende skjønn kirkeutsmykning!

Tro Håb og Kærlighed said...

Det er en ægte skal fra en kæmpe-musling. Jeg vidste ikke, at de ikke danner perler - det ville ellers være flot, hvis den kunne danne perler med samme proportioner!