Friday, August 14, 2009

Øen og vandet

Bornholm er også vand. Selvom det havde været tørt i meget lang tid, så der ikke var meget vand i vandløb og vandfald, så er der altid Østersøen, som er synlig næsten alle vegne.
Broen her er lavet over en grum kløft ved Vang. Broen er tegnet af Peter Bonnén og skænket af DGI. Det mest spændende ved broen er, at man går på næsten gennemsigtigt underlag, så det er ikke for folk med højdeskræk.
Vandet reflekterer lyset og gør farverne klare og smukke. Min mor holdt meget af at bo på Bornholm, men hun savnede sin familie i Jylland. Det var også hende, der sagde de vise ord: "Bornholm er en dejlig ø. Den skulle bare ligge i Limfjorden!" Jeg forstår, hvad hun mente, men netop Østersøen og det faktum, at man kun på de højeste punkter og på særligt udvalgte steder kan skimte land - lidt Skåne, lidt Møens Klint, lidt Polen - er med til at gøre øen speciel.
Ved de høje skrænter på Nord-Bornholm vokser træerne helt ude på kanten. Forhåbentlig har de ikke højdeskræk. De står jo der på kanten og kan ikke andet!
Posted by Picasa

4 comments:

Louise Aaen said...

fantastiske fotos! Gid jeg sad på en af de sten ved vandet og malede akvareller - dejlig dagdrøm

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak - ja, der er smukt overalt på den ø! Den er nok en akvarel værd.

Madame said...

Det er utroligt smukke billeder, Charlotte! Billedet med stenene er lige til en fotostat til væggen.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame, det er dejligt, at kunne dele lidt af den fine oplevelse