Sunday, December 13, 2009

Klimagudstjeneste

Så kom tiden for den store gudstjeneste for jorden og klimaet. Gudstjenesten fejres i Københavns Domkirke, og præster, kirkeledere og deltagere i Klimakonferencen fylder kirken. Kollega Ole Birch bød velkommen, som formand for Danske Kirkes Råds klimaudvalg.
Gennem flere måneder har vi rundt om i Danmark fejret gudstjenester med klimaet som tema. Vi har haft en indtørret majskolbe som symbol for tørke og sult i Afrika, en død koral, som symbol på ødelæggelserne i Stillehavet og en sten fra en smeltet gletcher på Grønland med ved alle disse gudstjenester. Ved dagens gudstjeneste var alle disse symboler samlet og båret frem af børn og voksne fra de forskellige verdensdele.
Ærkebiskop Desmond Tutu fra Sydafrika bad en af bønnerne og lyste til slut velsignelsen på sit modersmål.
Og her ser vi andre af deltagerne - og netop nu begynder klokkerne at ringe - i domkirken i mit fjernsyn - og i vores eget kirketårn! Herre forbarm dig over os og dit skaberværk!
Posted by Picasa

6 comments:

Magnificat said...

Oooooole Ole Ole Ole !

Tro Håb og Kærlighed said...

Og Christian, altså!

Anonymous said...

Ja, København er jo skikkelig i klima-fokus i disse dager! Vi må alle ønske hverandre lykke til med konferansen. Takk for hyggelig kommentar, og en god og trivelig ny uke ønsker jeg deg!

Madame said...

Det var spændende at læse, Charlotte. Jeg ville gerne have oplevet Desmond Tutu på tv-skærmen.

Thomas Risager said...

Ole gjorde det ganske udmærket. Tror også at han havde været med til at vælge salmerne.... Her I am..

Magnificat said...

Ja ja der var masser af smølfer ! Dejligt at se sin lille kirke som en del af noget så stort som en klima gudstjeneste - Tillykke til alle metodister