Tuesday, May 18, 2010

To dejlige besøg på en gang!

Vores missions- kvindekreds MK var i går på udflugt til Hjørring. Første stop var den gamle kirke i Markedsgade. Kirken er bygget i 1903 og har fungeret som Nazaretkirken indtil for 5 - 6 år siden. 1957 - 59 var min far præst der, og vi boede i en lejlighed lidt nede ad gaden. Min søster Birgitte er født her og naturligvis døbt i kirken. Da menigheden ophørte, blev bygningen solgt. heldigvis er den nye ejer et menneske med sans for og kærlighed til gamle huse. Indretningsarkitekt Jesper Løth Larsen www.inn-dekor.dk Han har restaureret bygningen og skabt et flot arbejds- og udstillingslokale i kirkens rum og oven på bor familien i meget smukke omgivelser. Alt er gennemtænkt og vel udført. Mange spændende detaljer gjorde, at vi, der kendte huset fra tidligere både genkendte og slet ikke genkendte, hvad vi så.

Øverst er stadig klokketårnet - nu en hyggelig udkigspost. Klokken gør gavn i et af de baltiske lande.
Eftermiddagskaffen indtog vi i en dejlig lille cafe midt på gågaden : http://www.nbv.hjoerring.dk/page3245.aspx Mirabelle. det er en brugskunstbutik og cafe med arbejdende værsted. 6 unge udviklingshæmmede driver cafeen og arbejder i de kreative værksteder. Vi brugte lang tid på at kigge og handle efter at have drukket kaffe og spist lagkage - serveret med smil og glæde.
Posted by Picasa

4 comments:

Madame said...

Hvor er det sjovt at se en kirke lavet om til det dejligste hjem! Det lyder som en rigtig dejlig dag, Charlotte - og dine billeder af cafépersonalet undertreger varmen og glæden :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Det var en dejlig oplevelse:-)

Lene said...

Jeg har kun set billeder af ombyggede kirker og missionshuse, det må være noget særligt at se den kirke, man kender, ombygget. godt det blev en god oplevelse :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja - det er ikke alle de kirker, vi har solgt, det er gået ligeså godt! Men det her var en god oplevelse.