Tuesday, May 3, 2011

Fjendebilleder

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that." - Martin Luther King Jr.
Jeg har det svært med de store overskrifter i nogen amerikanske aviser, hvor man ønsker Bin Laden skal brænde i Helvede. Nu er han jo død, kunne det så ikke være nok? Og hvordan skal vore børn lære at tilgive og behandle hinanden ordentligt, når voksne politikere glæder sig over, at en fjende er død? At tage et andet menneskes liv løser ingen problemer. Men det kan skabe nogen nye.

2 comments:

Madame said...

Jeg synes, du har fuldstændig ret, Charlotte! Nu er han jo død, og så kan det være nok. Men menneskene handler desværre ikke altid fornuftig.

Anne Thompson said...

Det er et godt King citat! Jeg har det mærkeligt med hans død. Prøver at skrive et indlæg om det. Én ting at have en svoren fjende og ønske at bekæmpe det vedkommende står for. Noget andet er at hovere over den andens død.