Wednesday, December 14, 2011

ActA nu med biskoppeligt indviede lokaler!

Her til aften har vi festet i ActA. Først var der dejlig mad, da Steen og Peter havde lavet flæskesteg, og Louise risalamande. Vi sluttede med et festligt pakkespil, og igen måtte jeg sende en kærlig tanke til Sverige. Her fortalte jeg nemlig en gang, hvordan vi holdt juleafslutninger i Danmark, og at der ofte blev spillet pakkespil. "Det kan man så ikke have børn med til", sagde de forbløffede svenskere. Jeg forklarede, at det har vi, hvortil de spurgte: "Jamen hvad så, hvis børnene ingen pakker vinder?" - jo altså, det er jo det, der kan ske, når man spiller pakkespil!

 Der var nu ingen børn, der ikke vandt her til aften. En af mine ældste kollegaer var med - Eigil Carlsen har selv været præst i Aalborg i sine unge dage, og nu er hans barnebarn og oldebarn en del af den nye menighed. Under pakkespillet sad han sammen med vores biskop, Christian Alsted, der var kommet for at indvie de nye lokaler til kirke,
 og for at indsætte Peter Uth, der læser teologi på Århus Universitet, som lokal præst. Det betyder, at vi nu er to, der deler om arbejdet.
 Peter er bl.a. ansvarlig for Myrespejderne, der mødes en søndag om måneden. De har deres forældre med, det foregår ude i skoven, de leger, tænder bål, bygger huler og lærer om naturen. Og nu har de også fået deres egne tørklæder -design Louise Munch Uggerhøj!
Jeg har lovet, at skrive aftenens bordvers på bloggen. Det kommer her:
Herre, din jord bærer mad nok til alle,
tak for den del du vil vi skal have.
Hjælp os at dække et langt bord i verden,
som alle kan rejse sig mætte fra.
Amen, amen!

5 comments:

Lene said...

Tillykke med indvielsen og de smarte tørklæder. Her i huset lavede vi først børneregler, men det varede ikke længe, førend de ville spille på lige fod med os andre :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - børn elsker at lege med voksne!

Madame said...

Ja, tillykke, Charlotte - det må have været en hyggelig og festlig aften. Dejligt at I samler unge og gamle, og at alle er med i pakkespillet.

Det er nogle skønne billeder fra jeres ActA-aften - spændende også at læse om Myrespejderne!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - det var en rigtig dejlig aften - og Myrespejder er vist kommet for at blive!

Anne Thompson said...

Stort tillykke med indvielsen af jeres nye kirke! Og hvor er det et flot tørklæde!