Monday, January 2, 2012

Dagligvarer

Nogen gange føler jeg mig virkelig så gammel, som jeg er - fra midten af forrige århundrede. Som i dag, da jeg skulle have lidt mælk og æg med hjem. Vi har ellers alt, hvad maven kan ønske sig, idet julemaden pakkes omhyggeligt og tages op i små portioner. Der er brød, slik, kager, pålæg og andet godt. Men mælk og æg manglede vi altså. Nu køber jeg ikke det billigste, man kan få. Men alligevel.
Jeg synes lige pludselig at et æg koster det samme, som en liter mælk plejer at koste! 2,50 kr for et æg. Til gengæld koster en liter mælk næsten 10 kr. - Ak ja, da jeg var barn!
Til gengæld fik jeg et par Masai-buxer på udsalg til under en trediedel af den fulde pris.

10 comments:

Anonymous said...

Godt med bukserne, så har du råd til lidt flere æg :-) - eller hvad med smør, det er da godt nok blevet dyrt.

Tro Håb og Kærlighed said...

intetnyt - en af vores venner kom hjem med en masse smør, han havde hamstret, hvortil konen sagde: De har jo sat prisen op, fordi vi skal spise mindre smør!:-)

Anne Thompson said...

Mælk er pludselig blevet dyrt, ja. Måtte også synke en gang i sidste uge, da jeg stod med den økologiske og kunne regne ud at med vores forbrug, ja, så smutter der en lille 100kroneseddel på det om ugen. Altså altså.

Lene said...

Godt jeg ikke drikker mælk ;-)Tillykke med bukserne, måske skulle jeg prøve et udsalg, selvom jeg nærmest får røde knopper bare at skrive om det :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Anne - ja, det bliver til penge! Men mælk skal vi jo have!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - man kan faktisk finde spændende ting på udsalg. Og det var helt stille og fredeligt, ellers havde jeg nok heller ikke købt noget:-)

Madame said...

Masai-bukserne redder dagen - tillykke! Jeg elsker det mærke og må en tur på udsalg :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - de laver så meget dejligt tøj!

Mie said...

Ja, dagligevare er blevet dyre i Danmark. Til gengæld har du mulighed for at købe gode produkter fra Thiese. Til en rund 10.
Her i Frankrig, hvor jeg bor, der koster det mere for en ikke øko mælk. Jeg skal dog ikke klage, for her er et hav af skønne specialbutikker. Måske flyder her ikke med mælk og honning, men mere af rødvin, oste og virkelige friske fisk

Kh Mie

Tro Håb og Kærlighed said...

Mie - det er altid spændende at opleve forskellen på priser i de forskellige lande. Jeg ville nok stadig købe det samme mælk, selvom det kostede mere. Frisk fisk er det almindeligvis ikke let at købe i DK - men vi er så heldige at bo i en af de byer, hvor der landes levende fisk. Så vi har dem både friske og billige (får bl.a. af min svigerfar)Men vinen må vi så betale:-)