Tuesday, July 23, 2013

Læsø - den kan vi godt li'!

Meget flot Jomfruhummer på Østerby havn. Den er i bronce og helt ny. Opstillet i anledning af Læsø fiskeindustris 50 års jubilæum. Ingegerd Bilving Jørgensen hedder kunstneren, der naturligvis er lokal.

Kringelrøn, øen lige syd for Læsø ved Saltsyderiet.
Dagen billeder er taget med mobilen, det forklarer kvaliteten. Husbond og jeg tog færgen fra Frederikshavn 7.50. 90 minutter senere ankommer vi til Læsø, går til Jarvis Cykeludlejning og kl. 10 er vi klar til dagens tur rundt på øen. Vi har efterhånden gjort det en hel del gange - 7 - 8, vil jeg tro. Sidste færge hjem er kl. 18.40. På den spiser vi "Stjerneskud," og bortset fra, at der sad en væmmelig parkeringsbøde i ruden, da vi kom til Frederikshavn, så har det været en dejlig dag!
Vi cykler 40 - 50 km, men i dag blev der også tid til den dejligste travetur ud i Rønnerne syd for øen. Normalt er her meget vådt, og mange gange har vi opgivet at komme ret langt. I dag lignede det en ørken! Ved Rønnerne ligger Læsø saltsyderi, og det er altid et besøg hver. Der spiser vi pandekager, det gjorde godt efter den lange tur ud i det blå. Jeg fik købt Læsø salt, så det rækker. De er begyndt at sælge det i plastikposer istedet for de fine stofposer. Det gør saltet lidt billigere - og poser fra Læsø-salt har jeg!
Ikke godt at vide, hvornår vi kommer tilbage? Men der er jo mange andre dejlige øer i verden.

2 comments:

Madame said...

Sikke en god idé at I cykler rundt på Læsø og får motion og spændende oplevelser på én gang. Det lyder som den dejligste dag.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - det er en dejlig måde at tilbringe en fridag på.