Sunday, October 6, 2013

Lang dejlig søndag i Region Syd.

Endelig kom dagen, hvor det lykkdes at få husbond med på arbejde. Vi startede søndagen med at køre mod nord-øst til Bjuv. Gudstjenesten vi stilede mod, skulle begynde klokken 11. I forhallen blev vi mødt af masser af blomster og frugt, resten det "høst-marked," menigheden havde afholdt dagen før.
Centrumkyrkan er fra 1970 og en af de første økumeniske menigheder i landet. Metodistkirken og Missionskirken gik dengang sammen og byggede den nye kirke. I dag er vi så ikke bare menigheder, der er gået sammen, men hele tre kirkesamfund - Baptistkirken er den tredie, og nu er det i hele landet.
 Efter en dejlig gudstjeneste, kirkekaffe med spørgsmål og salg af frugt og blomster, kørte vi videre mod Vanneberga, som ligger langt inde i Skåne. Der var der eftermiddagskaffe og et lille arbejdsmøde, hvorefter vi kørte til Hässleholm, hvor vi hastigt spiste aftensmad. Vi havde nemlig opdaget, at vi kunne nå at være med til fejringen af 20 års jubilæet for alterbilledet i Sösdala i Tureholmskyrkan. Jeg har tidlige omtalt det meget smukke og helt unikke kunstværk. Figurerne er lavet af lædder - alt sammen fra gamle jakker og frakker skænket af lokale folk.
Aftenen var en gennemgang af værket ved kunstneren Ingrid Ohrberg, vækslende med musik, solo- og korsang. Musikken var skrevet eller arrangeret af Dan Inge Olsson, ligeledes lokal, præst og musiker. Jovist, der er meget at glædes over i Region Syd i Equmeniakyrkan. - De unge i regionen er forøvrigt også samlet disse dage!
Kunstneren Ingrid Ohrberg

3 comments:

Madame said...

Alterbilledet i Tureholmskyrkan er helt utroligt smukt - tænk at det er lavet af læder.

Lene said...

Det må have været dejligt at have din mand med, det er skønt at kunne dele oplevelser sammen, også arbejdsmæssige. Og den altertavle gad jeg godt se på nært hold, hvor er den smuk at se på. God mandag til dig :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Stegemüller - tak, dejligt at høre fra dig! Ja, der sker meget i kirkerne disse år, og det er jo også nødvendigt. I min region i Skåne og Blekinge vil jeg gerne have fokus på,vad der sker med de 20 - 25 årige. De forsvinder, når de flytter for at studere. Men de problemet med de 40-årige er vist ens for os alle!