Wednesday, December 10, 2014

Retrætedage med kollegaer

"Biblioteket" er et hus helt for sig selv.
Wettershus, hovedbygningen
For længe siden blev planlagt to retrætedage på Wettershus. Tidligt mandag morgen startede jeg bilen og kørte nordpå. Wettershus ligger på øst siden af Vätteren ikke langt fra Gränna. Huset har været retrætegård i over 40 år, men er bygget som kunstner-sommerhus. Vi skulle begynde kl. 12.45 med middags-bøn i det lille kapel. Derefter samledes vi i hovedbygningen til middag. Vi var alle de 8 regionale kirkeledere i Equmeniakyrkan. Vores retræteleder var Magnus Malm, så det kunne kun blive godt. Og det blev det!
 Erfaringen siger, at man altid får noget ud af retræte-dagene, uanset om man har lang eller kort tid. Vi havde to døgn, og de blev godt udnyttet. Magnus underviste, vi bad tidebønner, fejrede gudstjeneste, gik i sauna, fik massage, gik ture, læste, spiste god mad - alt sammen i stilhed. Som altid bliver fællesskabet stærkt på en helt speciel måde - og denne gang var det noget helt særligt, fordi vi jo kender hinanden og arbejder sammen i ledelse af kirken.
Vätteren

Efter middagen i dag onsdag, tog vi hvert til sit - jeg kørte hjem til København og fejrede Taizë-gudstjeneste. Jeg er fuld af glæde og taknemmelighed over alt, vi har oplevet sammen!

2 comments:

Lene said...

Det lyder som nogle dage, hvor der fyldes på, så I kan fylde andre op. Og Magnus Malms navn er jeg stødt på før. tror faktisk at svoger også har været på retræte hos ham. God dag til dig :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Magnus har skrevet mange meget gode bøger, fx. "Vejviser" og er har ganske rigtigt med i en retræte-bevægelse, som afholder ABC-retræter - et forløb, der strækker sig over 3 år. Måske har jeg været på retræte med din svoger?