Monday, May 18, 2015

Kristihimmelfarts-dagene!

 Meget tidligt onsdag morgen satte jeg mig i Øresundståget på Østerportstation (5.20) for at køre til Göteborg. Her skulle Equmeniakyrkan holde sin konference frem til lørdag aften.
 Over 700 stemmeberettigede deltog i den demokratiske proces. Til gudstjenesterne er vi flere. Jeg havde fået opgaven at prædike ved åbningsgudstjenesten, hvilket jeg gjorde med glæde. Du kan læse min prædiken her
 En af de spændende ting der skulle foregå i løbet af dagene var, at vi skulle ordinere nye diakoner og præster samt tage imod tre fra andre kirker - 24 mennesker i alt. For første gang skulle vi også præsentere vores nye gudstjeneste-dragt. For nogle i kirken er det meget fremmed at præster har specielt tøj. De sætter en ære i, at man ikke kan se forskel på præster og lægfolk, så for dem var det en stor forandring. Tidligere har reglen været, at alle til ordinationen skulle komme i sort og med "rundkrage" - skjorten med den lille frimærkeflip. I praksis betød det alle mulige længder og faconer på klædedragten, særligt hos kvinderne.
 Vi var så fine!
 Husbond og de to yngste var på den danske Metodistkirkes landsmøde i Holstebro, men ældstesønnen og barnebarnet kom over til mig og var med fra fredag aften. William var vild med hotel-værelset, hvor sengene redte "redte sig af sig selv!" (han var sikker på, vi var gået forkert, da roomservice havde ordnet værelset), der var badekar og pandekager på morgenmads- buffeten.
 Lørdag aften sluttede konferensen og søndag var jeg til gudstjeneste i Johannebergs-kyrkan i Göteborg. Her havde de mange smukke ting i kirkerummet - bla. dette kors af drivtømmer, hvori man kunne lægge enten en skærve, for noget brudt, eller en sten som en bøn.
Efter gudstjenesten tilbragte vi hele eftermiddagen i Liseberg, som vi havde haft udsigt til fra 10. etage på hotellet, hvor vi boede. 
På hjemturen i toget så jeg ordinationsgudstjenesten fra den danske konference, hvor bla. min kollega Louise Aaen fra Strandby blev ordineret - det var stort!


2 comments:

Madame said...

Dejlige billeder, Charlotte - og meget spændende at læse hvad du fortæller!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - tak, ja der er sket en del:-)