Saturday, July 25, 2015

300 mennesker, der gør en forskel!

 Inden de unge rejste hjem efter 10 dages ferie, nåede vi en hel masse i onsdags. Først besøg i menigheden "First Congo." Deres kirkebygning er gammel og har tidligere dannet ramme om to andre kirkesamfund. Selve gudstjenestelokalet er nu opbygget med stole omkring et centralt ottekantet alterbord. Gudstjenesteleder og præst står i hver sin ende af cirklen og lokalet er dekoreret professionelt af en ansat.
 I den ene ende af lokalet har de lagt et gulv i en stor mosaik - i midten står døbefonten. Det er en stor, smuk glasskål placeret på "Livets træ"
 Vi blev vist rundt i hele det store bygningskompleks, hvor der er madudlevering, suppekøkken, vandrehjem og sleep-inn for skoleklasser.
 Der er masser af smukke plakater - her et billede som viser en dåb, hvor menigheden står samlet rundt om dåbsfamilien.
 En hel billedserie viste Jesus og disciplene som indianere fra forskellige stammer - her "Jeg er den gode hyrde"

 Maria og Jesus -
 Jesus og disciplene. Jeg er vild med de billeder, som med kirken i det hele taget.
Mary-Linn Hudson, professor  of preaching and worship på Memphis Theological Seminary er medlem i menigheden og en af Birgittes lærere. Hun tog sig tid til at vise rundt og forklare. Vi blev meget inspirerede!
Dette billede ligner bare en stak gamle cykler i en kælder. Og det er det. Men det er også kirkens cykel-værksted, hvor de i flere år har givet unge som voksne muligheder for at bygge deres egen cykel af gamle dele. Cykling er ikke særligt stort i Memphis - det er for varmt, og der har manglet cykelstier. Men det er blevet anderledes bl.a. takket være medlemmer fra menigheden, som har arbejdet politisk for at få en nedlagt jernbane lavet til cykelvej og i det hele taget skaffe bedre muligheder for cykling. Det er en af måderne denne menighed er med til transformere samfundet. En åben menighed, hvor folk fra forskellige kulturer og seksualitet hører hjemme! Deres meget store sociale arbejde er betalt og båret af menighedens kun 300 medlemmer!!! Respekt!

4 comments:

Madame said...

Så spændende at læse! Jeg er imponeret over kirkens cykelværksted og det store arbejde, menigheden gør for at skaffe bedre mulighed for cykling.

Rasmine said...

Er First Congo en metodistkirke? Jeg kunne ikke finde noget om det.
Ideen med en døbefont af glas er fantastisk. Er det mon set føt?

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja det er virkeligt imponerende, det de gør!

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - nej, menigheden er en "Congregational Church" - et af de mange protestantiske kirkesamfund i USA. Jeg har set døbefonte af glas - men ikke så smukke som denne.