Monday, July 20, 2015

Lørdag og søndag

 De unge har længe talt om, at når vi skulle til Tennessee burde vi også besøge "Jack Daniel's" destillerierne. Nu var det en meget lille omvej fra Chattanooga, hvor Fletcher bor og tilbage til Memphis, så vi lagde et besøg ind.
 Og som altid er det spændende at høre om en virksomhed, dens tilblivelse og historie. Vi tog en guidet tur rundt på fabrikken, hvor vi så, hvordan de brændte trækul af ahorn-træer til at si whiskyen igennem, vi så de store kedler, hvor man koger majs, rug og byg til den grød, som er grundsubstansen. Og vi besøgte kilden med det jernfri vand, som er en af forudsætningerne for, at man overhovedet kan brygge noget drikkeligt. Men vi så også det store center, hvor alle processer
styres elektronisk, og hvordan de bankede tønderne til lagring sammen og hallen hvor man pakker de dyreste dråber.
 Vores guide talte et bredt sydstats-amerikansk, så man skulle holde ørene stive for at følge med. På kontoret så vi Mr. Daniels skrivebord, som er næsten magen til mit (som min farfar jo har importeret fra USA for mange år siden)
 Lørdagen sluttede med det dejligste måltid hjemme på terressen hos Niels og Birgitte - og ikke mindst sammen med Hanna, deres datter, som var taget til byen for at møde os. (Jeg har ikke fået et ordentligt billede af hende endnu, hun er ellers meget fotogen, så det må komme senere)- Søndag skulle vi alle tidligt op og i kirke. Her sidder vi på Birgittes kontor og forbereder det sidste. Vi skulle medvirke på forskellig måde med sang, musik og prædiken.
 Sønnernen spillede under kollekt-indsamlingen og da husbond, datterbarnet og jeg sang. (Nogen af familiemedlemmerne på kirkebænken nævnte Von Trapp-familien, hvilket jeg ikke synes er helt ok:-)
 Husbond holdt en god prædiken om at nedbryde grænser mellem mennesker -
 og efter gudstjenesten var der socialt samvær med sammenskudsgilde, hvortil vi havde medbragt frikadeller. Der var masser af dejlig mad og gode kager!
 Det var skønt at møde Birgittes menighed og mærke, hvor glade de er for hende. Her taler Jørgen med et tvillingepar over 90 år gamle. Kun damen til højre er medlem i menigheden, hendes søster tilhører en anden kirke. Maxine, som hun hedder står for at pynte gudstjenesterummet, og det er hun meget god til.
Efter kirke var det tid til en tur i poolen inden turen gik vestpå over Mississippi-floden til Arkansas, hvor Hanna bor 3 timers kørsel inde i staten. Her var vi på japansk restaurant, men sluttede med kaffe og is hjemme i Hannas dejlige hjem. Nu er vi installeret på et hotel med både internet, pool og et træningscenter, der virker! I morgen skal vi besøge Hannas college Hendrix og se "The Clinton Presidential Center," hvor husbond og jeg har været tidligere. Det tåler et genbesøg.

2 comments:

Lene said...

Von trapp familien skal man ikke kimse af :-) Og det må have været en skøn oplevelse for din søster at have hele din familie med som aktiv deltagere i gudstjenesten.
Tak for rejsebrevene, det er spændende at følge med og så er du sej, at du kaster dig ud på "slap" line :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Sound of Music er naturligvis en yndlingsfilm:-) Ja, den der Zip-line var en herlig udfordring. Men jeg er ikke sikker på, jeg turde køre på MC i de bjerge, i bevæger jer i:-)