Sunday, August 16, 2015

Med datterbarnet til gudstjeneste, og andre ting, der er sket i weekenden.

Det er ganske vist kun d.16 august og ikke den 18, som programmet siger - men resten passer. Datterbarnet prædikede i Lyngby Baptistkirke, og det var dejligt at være med hende i kirke. Hun gjorde det så godt. Jeg fik aldrig taget et billede af hende, men af dette opslag om sammenhængen mellem FRIKIRKE og økonomi.
I Lyngby Baptistkirke domineres kirkerummet i den ene ende af denne flotte glasmosaik. I kirkens anden ende står et dejligt pibe-orgel - hvilket også er usædvanligt i frikirker.
Efter gudstjenesten har jeg i dag været på Christiania, hvor de også har meddelelser på væggene.

Husbond og jeg var en tur på Amager Strandpark for at kigge på en kajakklub. Bagefter sad vi betaget og så på denne sportsgren, som jeg ikke ved navnet på. Mænd, og en enklet kvinde pustede kanten op på en drage, som de med liner spændte fast på et bælte. Så satte de fødderne fast på et brædt og fløj ud over vandet. Af og til fløj de bogstaveligt op i luften. De susede helt tæt på store sten og hinanden uden at det gik galt. Det var så flot! Hvem der bare turde. Men jeg har sådan set nok at gøre med at komme mig over følgerne af faldet for snart to uger siden.
Lørdag eften foretog vi os noget mere fredeligt - vi var i Grønnegårdsteatret, hvor vi så "Tribadernes nat" af PO Enquist. Stykket handler om August Strindberg og Sigrid von Essen, som han er ved at blive skilt fra. Uha, som de er grumme ved hinanden! Lars Mikkelsen spillede Strindberg, Ann Eleonora Jørgensen fru Sigrid og Marie Bach Hansen og Kenneth M Christensen havde de sidste 2 roller. Dejlig oplevelse!

6 comments:

Madame said...

I er gode til at komme ud og opleve spændende ting - det var dejligt at læse og at se dine billeder! Kitesurfing bliver også ivrigt dyrket her.

Lene said...

Skøn weekend og er datteren stadig gang med uddannelse til præst samtidig med lærerjobbet? Hvis ja, så er hun en sej kvinde, men det er hendes mor jo også ;-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja, det er jo kitesurfing, det hedder! Ser fantastisk ud!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Hun er ved at finde ud af, hvordan hun kan kombinere studierne med lærerjobbet. Der er flere muligheder - og hun skal nok finde ud af det!

Rasmine said...

I en baptistkirke? Er din datter ikke metodist som resten af familien?

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - jo det er hun. Men vi arbejder sammen, og min egen nye kirke Equmeniakyrkan i Sverige består af tidligere baptister, metodister og mennesker fra missionskyrkan.